Livet på landet

Direktlänk till inlägg 27 september 2012

Bästa Blixtra...

Av Maria - 27 september 2012 21:19

... är för tillfället som en krutdurk som håller på att explodera.

 

Efter förra helgens tävlingar både lördag och söndag, gick luften fullständigt ur mig.

Jag tror knappt jag gjort någonting vettigt med Bästa B efter det. Fram till igår, när vi hade onsdagsträningen.

När jag tar ut henne ur bilen - är hon fullständigt  sjövild över att vara på klubben igen.

Huvaligen - vilken hund.

Som grädde på moset började det hällregna när det var dags för oss att börja träna, så det blev inte mycket vettigt gjort alls. Mera dricka kaffe i klubbstugan och prata hund, om jag säger så   .

Det innebar också såklart att Bästa B inte fick blåsa ur sig just någonting alls igår.


Så - idag slutade jag lite tidigare, åkte hem, tog en hundpromenad med hela gänget - under vilken jag tränade stadga flera gånger med B - och sen körde Sofia och jag uppletande. Först ett - tävlingsmässigt - pass med Blxtra (hon fick plocka in 5 föremål i färdigvallad ruta innan jag bröt henne), därpå två skick med Isa - som nu ska lära sig förstå vad det handlar om, och det gjorde hon alldeles över förväntan bra - och sen ett nytt, tävlingsmässigt pass med Blixtra som den här gången fick plocka 4 föremål.

Det är en fröjd att se henne jobba i rutan - hon älskar det. Däremot jobbade vi lite på tugget idag - hon fick inte lämna av och byta mot godis innan hon höll fast, stilla och fint.


Sen hem och träna lite lydnad. Och stadga. Varvat. Inkallning med ställande har hon ingen fena alls på, så idag fokuserade vi på det. Jag har svårt att få till att hon riktigt nyper med framtassarna i backen - trots att jag numera börjat backa henne och lagt på kommandot Stoppa! - men provade idag att belöna henne med en flying Frolic när hon nån gång stannade bra och då drog jag fram kampen och hon fick komma i fullt ös och sätta sig i den. När hon inte nöp i backen, ja då var det ingen kamp och bara börja om från början. Och tamejattan om jag inte fick ett litet resultat. Som att hon kanske började förstå att - ingen tvärnit = ingen kamp. Kändes så iaf. Så - vi slutade när det gick som bäst och hoppas att det går ännu bättre nästa gång.

(Att lägga kampen bakom henne funkar inte - då har hon för stort fokus på den. Även om jag har med mig en lika rolig kamp ut så får hon inte upp samma hastighet på inkallningen... så det passar inte för Bästa B...)


Så blev det en liten promenad med Soffi och hela gänget på det, en härlig hundmiddag och sen sova på luren resten av kvällen. Så trött, så trött. Så härligt trött - dessutom.

Bästa Blixtra   ...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 27 mars 22:11

? ska jag försöka göra i påskhelgen. Var idag förbi Granngården och köpte ÅTTA säckar jord för 199 kronor! Igår var jag också på Ica och köpte 30-talet penséer för att plantera i blomlådor utanför stallfönster och i krukor, såklart. Så nu åkte a...

Av Maria - Onsdag 27 mars 22:05


? meddelade idag att de lömnar räntan oförändrad. Lycklig blir då den som precis bundit räntan på ett år! Kan vara skadeglädje? ...

Av Maria - Onsdag 27 mars 12:17


? med att köpa Linoljesåpa till trätrallens omvårdnad. Förra året köpte jag Västerbottensåpa men den var slutsåld nu, så jag hoppas att den här är lika bra. Passade på att köpa till 1 l med vaniljblom till städning och hundbad. Hoppassat funkar! ...

Av Maria - Onsdag 27 mars 08:31

... igen!Jätteroliga broderier, och jag skulle hellre ha dessa på väggen än de traditionella "Egen härd är guld värd". ...

Av Maria - Tisdag 26 mars 21:17


Livsmedel som din hund bör undvika!

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Skapa flashcards