Livet på landet

Direktlänk till inlägg 2 april 2016

Det är jobbigt...

Av Maria - 2 april 2016 20:32

... att ha valpar. Och jobba samtidigt.
Tackochlov för Bästa Sofias hjälp. Och Claras, när hon är hemma.

Större delen av tiden är de alldeles alldeles underbara, men de har sina baksidor också. Bits som tusan och kan vara riktigt riktigt elaka.
I påskhelgen och veckan innan hade vi alla valpköpare på besök, det var verkligen full rulle. Gemensamt för alla var att de hade svårt att välja, kullen är så här långt väldigt väldigt jämn.
Vilket iofs är varje uppfödares dröm.
Vi hann med att åka bil ett par vändor med valparna och även gå några korta promenader i främmande skog, vilket de inte hade några som helst problem med.

Men trötta blir de. Av bilåkande, miljöombyte och av alla nya underbara människor som de får träffa. Jag kan nog inte räkna alla - som inte är valpköpare - som varit hör och hälsat på valparna. Vilket jag är ohyggligt glad och tacksam för, bara positiva möten med människorna för valparna och massor av social träning.

Det har smaskats på köttben och packats valplådor. Och mallemamman funderar var hennes låda är?

Valparna sover i köket och Blixtra med oss på övervåningen. De får gå ut och kissa och leka när de vaknar. Är det varmt får de vara ute en stund, vilket de älskar. På kvällarna är de med när vi tittar på TV och röjer järnet.

Igår fyllde de små liven 7 veckor och vägdes och avmaskades (för 3:e gången). Växer så det knakar och klorna klipps var 3:e dag. Massa hantering och träning.

Sen slocknar de och sover en stund.

Idag har vi - mellan valptittare och vanlig hantering - också tränat halsband. Lite jobbigt, tycker man nog till mans.

Nu är det sista veckan med gänget och jag förstår fortfarande inte hur jag ska kunna överleva utan allesammans...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 16 april 06:45

Många böcker blir det när man går långa promenader med hundarna. När Nextory-appen började bli full, och telefonen larmar att det var för lite minne kvar, fick jag tömma appen.Som ni ser har det blivit en del... ...

Av Maria - Måndag 15 april 10:07


... i modern tappning!

Av Maria - Söndag 14 april 20:39

... och ganska lugnt där runt 18. Tidigare på dagen (efter spårträning i hällregn) sa min pulsklocka att jag överbelastar? Efter gymmet sa den typ likadant, men det beror nog inte på gymträning. Är det legalt att ta det lugnt om ens pulsklo...

Av Maria - Söndag 14 april 14:49

Tre timmars hundträning i hällande ösregn, roade vi oss med istället när städdagen på klubben blev inställd på grund av dåligt väder.Trots bra regnställ var jag kall inpå bara kroppen när jag kom hem. Av med blöta kläder, på med stöveltork, tända bra...

Av Maria - Söndag 14 april 09:07


Inte roligt att vakna till detta, trots att man bor i Sverige , långt ifrån händelsernas centrum.Tänker på alla som berörs av detta.Vad händer nu, undrar man oroligt? ...

Presentation


Livet på landet

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Gästbok

Besöksstatistik

Vädret hos mig

Mera Dog


Ovido - Quiz & Flashcards